Diensten

Communicatie & Marketing

Communicatie & Marketing is een behoorlijk breed terrein. Ik heb ervaring in alle facetten van het vak. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het wel gedaan. Van strategisch niveau: de aanpak verzinnen, een communicatieplan schrijven en een planning opstellen tot uitvoerend niveau: teksten schrijven voor websites, promotiematerialen regelen, persberichten versturen, jaarverslagen opstellen…noem maar op!

Vertalen (Nederlands-Engels en vice versa)

Door mijn tweetalige opvoeding (mijn moeder is Schots-Amerikaans en mijn vader Nederlands) ben ik een ‘native English speaker’, terwijl Nederlands mijn ‘moerstaal’ is. Daarom draai ik ook mijn hand niet om voor het vertalen van teksten.

Tekstschrijven

De derde poot waar MacMillan Tekst op rust is tekstschrijven. Mijn kracht is dat ik eigen gedachten of die van anderen helder en duidelijk op papier kan zetten. Mijn onuitputtelijke nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik me volledig vastbijt in een onderwerp en daarover expertise opbouw. Dan haal ik de essentie eruit en leg ik in duidelijke taal uit waar het nou precies om gaat.  

Bedrijfscommunicatie

Waar het bij bedrijfscommunicatie op aankomt, is dat de communicatie op een manier vorm wordt gegeven waardoor (potentiële) klanten u gemakkelijk kunnen vinden en precies weten wat ze van u kunnen verwachten.

Om die boodschap goed over te kunnen brengen, moet de tekstschrijver precies weten wat het bedrijf doet, wie de (potentiële) doelgroep is, welke toon gebruikt moet worden om de doelgroep te benaderen en welke sfeer uitgestraald moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leeftijd & demografie, ambtelijk, zakelijk of joviaal taalgebruik, U of jij, allemaal keuzes om met de klant te bespreken.

Waarom MacMillan Tekst?

Het grote voordeel van MacMillan Tekst is dat hier alle diensten en producten samenkomen die met communiceren te maken hebben. Daarmee is Mac Millan Tekst de One-Stop-Shop voor uw complete bedrijfscommunicatie. Ik bedenk de strategie, schrijf de Nederlandse tekst en vertaal deze moeiteloos naar het Engels.